You are currently viewing Mâncare locală din Colinele Transilvaniei, în zona Sighișoara

Mâncare locală din Colinele Transilvaniei, în zona Sighișoara

Autor: Elena Șerbănescu

Una din ideile de la care am pornit când am fondat asociația noastră a fost că Transilvania, oricât de cunoscută e internațional, tot are mult potențial rămas nepus în valoare. Ne-am validat asumpția asta de nenumărate ori, legat de dezvoltarea comunităților transilvănene, și același lucru s-a întâmplat și legat de micii producători locali.

Transilvania este unul din ultimele locuri din Europa cu biodiversitate de înaltă calitate. Peisaje naturale, culturi agricole, mâncăruri cu gust (și la propriu, și la figurat)… le găsiți pe toate aici. Și totuși, am observat că, deși Transilvania mustește de bunătățuri, accesul la ele nu e întotdeauna ușor. Sunt mai multe cauze, printre ele fiind aceea că pentru agricultură în simț cu natura fermierii muncesc foarte mult manual și nu mai au timp de mult marketing. Cum noi dedicăm toate proiectele asociației pentru dezvoltare comunitară, ne-am spus că putem să ne ajutăm vecinii fermieri povestind despre ei pentru voi, îndrăgostiții de Transilvania, cei care vreți experiențe autentice gastronomice în ruralul din Transilvania, dar nu știți cum să ajungeți la ele, în satele pierdute printre Colinele Transilvaniei.

Așadar, dragi turiști, vă ajutăm să decoperiți unde puteți merge după mâncare locală în Colinele Transilvaniei. Mai jos, discutăm cu mici producători specializați în tot felul de bunătăți, din zona Sighișoarei.

Grădinile Mălâncrav, 20 de km de Sighișoara, producător de legume și conserve de legume

mancare locala

Sursă imagini: Grădinile Mălâncrav

 1. Vă rugăm să ne spuneți numele dumneavoastră, al afacerii dumneavoastră și al satului în care activați.

Numele meu este Andrei Calugar si cresc legume in satul Mălâncrav, comuna Laslea. Afacerea mea se numeste Gradinile Malancrav.

 1. Ce fel de bunătăți produceți la ferma dumneavoastră?

Primăvara cresc de obicei salată, spanac, ceapă verde, ridichi, mangold, busuioc, morcovi. In perioada vara-toamna am crescut varza, ceapa, ardei gras, ardei kapia, gogosari, ardei iuti, vinete, mai multe sortimente de tomate, dovlecei, cartofi.

Din legume am făcut si mai multe feluri de conserve si borcane: suc de rosii si de galbene, dulceata de ceapa, dulceata de ardei iute, ardei iute murat, vinete coapte, ardei copt, gem de rabarbar, chutney de dovleac, zacusca, gogosari murati si altele.

 1. Este ceva aparte în felul în care produceți? (de exemplu: rețete păstrate din generație în generație, specialități contemporane, producție certificată bio, etc.)

Diferentiatorul nostru este ca crestem legumele in camp liber, in ritm cu natura. Nu folosim chimicale, pesticide si lucram in armonia cu biodiversitatea din zona. Legumele cresc in ritmul lor, sub cerul deschis si astfel acumuleaza din sol toti nutrientii care le ofera gustul legumelor naturale, organice.

Cat despre retete, unele retete sunt vechi, din familie, iar altele sunt mai moderne sau ofera o experienta mai speciala fata de produsele gasite in fiecare gospodarie.

mancare locala

Sursă imagini: Grădinile Mălâncrav

 1. Care este povestea din spatele afacerii? Ce v-a motivat să începeți, de câți ani munciți în domeniu, cum ați ales satul?

Mălâncrav este satul in care mi-am petrecut toate vacantele din copilarie. Este satul bunicilor mei. Dragostea de a lucra cu pamantul am invatat-o de la bunica mea, pe care am ajutat-o din totdeauna la gradina. 2021 este cel de-al patrulea an in care gestionez gradina pe cont propriu.

 1. Cum se desfășoară o zi de muncă normală pentru dumneavoastră?

Este dificil sa explic o zi punctuala, cred ca mai bine va fac un sumar pentru un sezon. Munca la gradina este foarte diferita in functie de momentul anului. Dupa cum v-am spus si mai devreme, deviza noastra este In ritm cu natura, deci si munca noastra se desfasoara in functie de ea.

Prin martie-aprile se pun in gradina semintele de ridichi, salata, morcovi, ceapa și spanac, atunci cand pamantul este suficient de uscat pentru a fi semanat. Semintele pentru rasaduri le plantam pe la jumatatea lunii martie, intr-un mic solar incalzit din sat. Rasadurile sunt apoi plantate in gradina, pe la jumatatea lunii mai. Apoi ne asiguram ca micile plantute au tot ce le trebuie sa se dezvolte frumos. Le udam, le plivim, le ingrijim de boli.

Partea cea mai frumoasă este cand incepem sa culegem roadele, facem suc de rosii, coacem vinetele… este un intreg festival al recoltei la gradina.

Deci o zi de muncă poate fi la plivit sau la cules, la plantat răsaduri sau la copt vinete. Adevarul este ca nu ne plictisim niciodata, iar timpul petrecut in aer liber este de nepretuit.

mancare locala

Sursă imagini: Grădinile Mălâncrav

 1. Care este cel mai mare vis profesional al dumneavoastră?

Visul meu este sa dezvolt gradina si sa implementez cat mai multe tehnici sustenabile. In viitor mi-ar placea sa fac agricultură “no dig”, adica sa nu mai lucrez atat de mult pamantul ci doar sa-l ajut cu ingrasaminte organice, compost. Un vis ceva mai indepartat este sa construiesc un solar ingropat, in care sa pot produce legume proaspete si in sezonul rece. Un vis pe termen mai scurt, este sa ne certificam ca producator eco.

 1. Dacă ar fi să alegeți un singur motiv pentru care merită ca turiștii să vă cunoască și pe dumneavoastră atunci când vin în Transilvania, care ar fi acela? (poate fi un produs sau un serviciu din oferta dumneavoastră)

Cred ca este un sentiment foarte special atunci cand poti sa gusti o mancare, chiar in locul in care a fost crescuta. Anul trecut am organizat un picnic la gradina, iar turistii care au participat ne scriu inca mesaje de apreciere. Vrem sa cunoastem oameni noi, sa le dam sa guste din roadele gradinii si sa ii facem sa inteleaga ca totul merge mult mai frumos si mai armonios cand lucrezi cu natura, nu impotriva ei. La fel, cred ca o vizita la gradina ii ajuta pe oameni sa inteleaga importanta lanturilor alimentare scurte pentru sanatatea si bunastarea lor, dar si a planetei.

 1. De unde vă putem cumpăra produsele? (vă rugăm să indicați punctele de desfacere și, dacă primiți vizitatori la dumneavoastră în fermă, să ne spuneți cum vă pot găsi clienții – număr de telefon, adresă).

In Sighisoara, satele din zona si Targu Mures livram la domiciliu prin proiectul www.bucatedinvecinatate.ro. Colaboram si cu bacanii din Sibiu (Trufanda, Sibiu Food Hub), Cluj (Sat in oras) si Brasov (Ninna mancare faina). Tot in Sighisoara avem produse si la Winebox.

Primim cu drag vizitatori la ferma, chiar ne face placere. 🙂 Din primavara lui 2021 vom organiza mese si picnicuri pentru turisti, la care le vom face degustari din produsele noastre dar si din produsele altor fermieri din zona.

Oricine este interesat sa ne viziteze ne poate scrie un mesaj pe Facebook.

Persoane de contact Andrei Calugar 0743.505.100 sau Theodora Tanczos 0743.806.748.

Pivnița Bunicii- Saschiz, 20 km de Sighișoara, conserve de legume și fructe, băuturi

Sursă imagini: Pivnița Bunicii

 1. Vă rugăm să ne spuneți numele dumneavoastră, al afacerii dumneavoastră și al satului în care activați.

Jim Turnbull, CEO, Transylvania Food Company Srl, Saschiz

 1. Ce fel de bunătăți produceți la ferma dvs.?

Cumpărăm ingrediente din comunitate (flori, fructe și legume) și angajăm membri ai comunității să le transforme într-o gamă de produse (conserve dulci și sărate, cordiale și gin). De asemenea, cumpărăm și îmbuteliam miere.

 1. Există ceva special în felul în care produceți?

Folosim rețete tradiționale și metode de producție în loturi mici pentru a face produse care să aibă gust și aromă pentru a vă reaminti copilăria – la fel cum făcea bunica. Produsele noastre sunt naturale, nu folosim aditivi sau conservanți.

Suntem o micro distilerie autorizată – și una dintre primele din România care fabrică gin. Producem în loturi mici, folosind echipamente tradiționale și susținem tradițiile rurale prin instruirea tinerilor, adăugând științe pentru a face un produs consistent și sigur.

Suntem certificați la un standard global de siguranță alimentară, prima microîntreprindere din România care a realizat acest lucru

Suntem o întreprindere socială certificată – cu mult înainte ca conceptul să fie cunoscut pe scară largă în România și angajând acum 14 persoane

Suntem certificați ca neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon – un concept încă neobișnuit în România, dar important pentru mediul global

 1. Care este povestea din spatele afacerii? Ce te-a motivat să începi, câți ani ai lucrat în domeniu, cum ați ales satul?

Sunt un scotian excentric, cu aproape 30 de ani de experiență în dezvoltarea rurală internațională, am venit în România în 2002, am fost invitat să vizitez pajiștile de flori sălbatice din Transilvania, am primit puțină apă dintr-un izvor din Saschiz (neștiind că există o legendă care spune că dacă beți această apă nu veți mai pleca niciodată). Am început întreprinderea socială în 2010. De ce Saschiz – primarul a înțeles ce încercăm să realizăm.

Sursă imagini: Pivnița Bunicii

 1. Cum funcționează o zi de lucru normală pentru dvs.?

Suntem ocupați pe tot parcursul anului, cu excepția lunilor mai și iunie, când suntem extrem de ocupați cu recolta de flori de soc.

Echipa din unitatea de producție este ocupată cu fabricarea produselor și pregătirea comenzilor pentru expedierea către clienți, în birou avem sisteme IT pentru controlul producției și stocului, ridicarea facturilor și gestionarea fluxului de numerar. Operația de distilerie începe cu fermentarea înainte de distilarea dublă, adăugând substanțe botanice și apoi o a treia distilare și îmbuteliere – ne mențin ocupați în cea mai mare parte a anului.

Vizitatorii magazinului nostru sunt destul de constanți pe tot parcursul anului

 1. Care este cel mai mare vis profesional?

Să demonstrez că ajutarea oamenilor să iasă în afara sărăciei este ceva durabil și e cel mai bine realizat prin furnizarea de muncă și acces la piețe pentru produse și nu prin proiecte pe termen scurt.

Oferind posibilitatea de a munci, tinerii ar putea fi încurajați să rămână în sat, mai degrabă decât să caute de lucru în Europa de Vest.

Rămânând în sat, tinerii vor ajuta la menținerea satului în viață.

Saschiz și-a dezvoltat o reputație pentru activitatea antreprenorială și acest lucru a atras în continuare noi oportunități de afaceri și de angajare.

Cu toate acestea, realitatea este că zona are încă o penurie uriașă de forță de muncă, de asemenea în meserii precum instalații sanitare și electricieni și stagiari.

 1. Dacă ar fi să alegeți un motiv pentru care merită să vă cunoaștem când venim în Transilvania, care ar fi?

Produse autentice, de calitate consistentă și produse la un standard ridicat de siguranță alimentară

 1. De unde putem cumpăra produsele dvs.?

Avem propriul magazin în Saschiz, iar produsul nostru se află în numeroase puncte de vânzare din întreaga Romanie

În anii normali oferim o experiență de degustare (gemuri, chutney,, dar rezervarea în avans este esențială. Sperăm în curând să putem oferi o oportunitate de a gusta ginul nostru.

Avem magazinul nostru online, consultați www.pivnitabunicii.com

Adresa noastră: Str. Principală Nr.354 Saschiz, jud. Mureș 547510

Mobile: 0736 637 121/122/123

Ferma Țopa, Albești, 10 km de Sighișoara, brânzeturi, conserve de legume și fructe, sucuri

mancare locala

Sursă imagini: Ferma Țopa

 1. Vă rugăm să ne spuneți numele dumneavoastră, al afacerii dumneavoastră și al satului în care activați.

Noi suntem familia Cismas, Dan Si Tincuta si administram impreuna si cu Dragos, Maria si Ana copiii nostri ferma ecologica Topa. Locuim in satul Topa com Albest jud. Mures la 10 km de orasul Sighisoara, din anul 2009 ne-am dedicat viata acestui vis de a avea o ferma si nu una oarecare ci una  certificata ecologic .

 1. Ce fel de bunătăți produceți la ferma dumneavoastră?

Este o ferma mixta avem vaci cu lapte, porci, gaini,c aini , pisici, cultivam pamantul si producem legume , fructe, cereale, plante medicinale, avem atelier de procesare branzeturi dar si gemuri, siropuri, muraturi, zacusca pe care le comercializam sub marca ,,bunatati de la Tincuta”

 1. Cum funcționează o zi de lucru normală pentru dvs.?

Lucram in echipa uneori mai mare alteori mai restransa depinde de sezon.

Fiecare zi este diferita de cealalta inercam sa ne completam unii pe ceilalti Dragos( 27 de ani) spre exemplu este responsabil cu animalele dar si cu parte de mecanizare tot ce tine de lucrul pamantului. Tincuta  este cea care face toate conexiunile intre membrii familiei dar si cu cei care interactionam din afara, clienti, parteneri de diferite proiecte, muncitori, este cea care vinde de obicei la rulota mobile cu care ne deplasam in Sighisoara, Albesti dar si in alte localitati etc.

Maria este studenta in ultimul an la cluj ,,gestiunea afacerilor’si participa atat cat poate la lucrul din ferma, ambalat, pregatire produse pt livrare, diferite lucrari pe calculator si multe altele, Ana este eleva in clasa a 6a si la fel ca sora ei cand e nevoie da intotdeauna o mana de ajutor.

Eu  sunt Dan si vreau sa cred ca sunt util in cadrul fermei, gandim impreuna calea de urmat , dar sunt si multe activitati care au nevoie de atentia mea ,procesarea laptelui ,dar si deplasarile cu masina ,facem faina spe exemplu in locuri diferite, participare si organizare activitati de cooperare si parteneriate. Imi place sa fiu activ in ceea ce priveste viata sociala din comunitatea noastra .

mancare locala
mancare locala

Sursă imagini: Ferma Țopa

 1. Care este cel mai mare vis profesional?

Moto ul fermei si idealul pe care ni-l propunem este de a deveni mai buni in fiecare zi prin pastrarea echilibrului intre Dorinta Si Dragoste, cele 2 dimensiuni ale noastre .

Credem cu tarie in potentialul nostru local ,ne bucuram in fiecare zi de lucruri si oameni noi, suntem increzatori in viitor si privim cu speranta la ziua de maine pentru ca vedem ca ceea ce facem are cautare si putem trai.

5.De unde putem cumpăra produsele dvs.?

Vindem  direct de la ferma dar am si facut un proiet de dezvoltare a unui lant alimentar scurt si avem o rulota mobile o masina frigorifica cu care livram produsele direct clientilor din sb,ms,bv,si alte orase mai apropiate.

Pot comanda si pe pagina de fb ferma ecologica Topa ,vrem sa ne facem si un site de vanzare on line dar nu este gata.

Avem si un nr de tel 0740256990 – Tincuta, unde se poate suna si putem trimite colete direct acasa

La miere cu plăcere - Nou Săsesc, 20 km de Sighișoara, produse apicole

mancare locala

Sursă imagini: La miere cu plăcere

 1. Vă rugăm să ne spuneți numele dumneavoastră, al afacerii dumneavoastră și al satului în care activați.

Ma numesc Daniel Cif Klusch, locuiesc in satul Nou-Sasesc, iar afacerea pe care o am este în domeniul apicol.

 1. Ce fel de bunătăți produceți la ferma dumneavoastră?

Ca și produse; in principal mierea, cu sortimentele specifice zonei: miere de salcâm, cea mai cunoscută si dorită, apoi miere de tei, polifloră, rapiță și floarea soarelui. Mai este și polenul, putin cunoscut populației și tinctura de propolis; acesta fiind un antibiotic natural foarte puternic. Mai sunt produse care se pot obține de la albine, dar eu doar de astea mă ocup momentan.

 1. Este ceva aparte în felul în care produceți?

Nu ma pot lauda ca am certificari bio sau altele, dar eu folosesc aceleasi produse pe care le și comercializez, așa că în tot procesul de producție respect regulile specifice apiculturii ca în final să am un produs de care pot sa fiu mulțumit.

 1. Care este povestea din spatele afacerii? Ce v-a motivat să începeți, de câți ani munciți în domeniu, cum ați ales satul?

În domeniul apicol activez de 17 ani, dar ca și activitate principală de 8 ani. Am prins drag de aceasta meserie și prin faptul ca este foarte uimitor să urmăresti evoluția unei familii de albine pe parcursul unui an întreg, de la organizare, inmulțire, colectare de resurse, apărare: un sistem foarte simplu oragnizat, dar cred că imposibil de descifrat. Am crescut la sat, asa că niciodată nu mi-am dorit orașul, plus că afacerea asta nu se pretează la oraș.

 1. Cum se desfășoară o zi de muncă normală pentru dumneavoastră?

Să vă explic o zi de la extragerea mierii, acesta fiind un moment cu adevarat dulce: sună ceasul la ora 1 dimineața, într-o jumătate de oră deja suntem pe drum spre județul Buzău, ( 360 km de mers) unde avem de recoltat mierea de salcâm. Se anunță ceva precipitații, dar avem pregătit un tractor acolo să ne tracteze în sensul în care nu reușim să intrăm, asta s-a și întâmplat. La ora 9 totul e pregătit și începem; mai avem ceva precipitații slabe în jur de ora 11, dar trebuie să continuăm. Avem o pauză de masa pe la ora 15, că ne-am săturat deja de atat de mult dulce, apoi continuam pana la ora 19; suntem destul de epuizați, dar e o bucurie mare pe fața tuturor pentru că am reușit, deși condițiile meteo ne spuneau cu totul altceva de dimineață.

mancare locala
mancare locala

Sursă imagini: La miere cu plăcere

 1. Care este cel mai mare vis profesional al dumneavoastră?

Sigur că am o viziune pentru viitor, pentru felul cum voi lucra, echipamentele de care am nevoie, dar cu pași mici și siguri vom continua. În momentul în care am ajuns la ceea ce mi-am propus, pregătesc terenul pentru următorul pas și asta oarecum în concordanță cu ceea ce pot realiza. Fac pași mici, realizabili, care pe urmă îmi dau satisfacție să pot continua.

 1. Dacă ar fi să alegeți un singur motiv pentru care merită ca turiștii să vă cunoască și pe dumneavoastră atunci când vin în Transilvania, care ar fi acela? (poate fi un produs sau un serviciu din oferta dumneavoastră)

Se știe clar ca mierea se pastrează foarte multă vreme; așa ca daca vor să ia un borcănel de miere, se poate păstra foarte bine și ca suvenir. Apoi faptul ca  mierea e produsă în zone destul de izolate și categoric, nepoluate. Albina, daca ajunge intr-o zonă poluată, se ferește, și daca totuși se întâmplă accidental să se infesteze, ea nu se mai întoarce in stup, în fapt, mierea nu are cum să fie compromisă. Mierea e un produs cât se poate de autentic.

 1. De unde vă putem cumpăra produsele? 

Produsele de obicei le distribui eu, la anumite intervale de timp, la clienți cunoscuți; apoi vânzare directă si de acasa, iar în sezonul de recoltare mai sunt clienți care vin direct acolo să vadă procedeul. Mai am și o pagină de Facebook/lamierecuplacere, dar ocupându-mă de producție, promovarea este pe locul doi. Tel 0745 099 099  0269 70 89 89 la_miere_cu_placere@yahoo.com

Trufe de Archita, 26 km de Sighișoara

mancare locala

Sursă imagini: Trufe de Archita

 1. Vă rugăm să ne spuneți numele dumneavoastră, al afacerii dumneavoastră și al satului în care activați.

Numele meu este Silian Gheorghe și dețin o plantatie de arbori trufieri în satul Archita 

 1. Ce fel de bunătăți produceți la ferma dumneavoastră?

Trufe proaspete ,deshidratate în ulei de măsline , congelate.

 1. Este ceva aparte în felul în care produceți?

 Este o productie certificată PRODUS MONTAN.

 1. Care este povestea din spatele afacerii? Ce v-a motivat să începeți, de câți ani munciți în domeniu, cum ați ales satul?

Am lucrat în Italia 14 ani unde am aflat despre beneficiile trufelor. Cînd am decis să mă întorc în România am înființat o plantatie de arbori trufieri în satul Archita  Crezînd în afacerea mea am îngrijit-o și după 4 ani au apărut primele rezultate. Satul l-am ales împreună cu familia venind în vizită la sora mea.

 1. Cum se desfășoară o zi de muncă normală pentru dumneavoastră?

In perioada de recoltare verific o dată pe săptămână cu cîini plantatia în rest întreținerea plantatiei irigat etc.

 1. Care este cel mai mare vis profesional al dumneavoastră?

Să pot produce o cantitate care să-mi asigure un profit pentru familia mea.

 1. Dacă ar fi să alegeți un singur motiv pentru care merită ca turiștii să vă cunoască și pe dumneavoastră atunci când vin în Transilvania, care ar fi acela?

Chiar lîngă plantatie dețin o casă care cu data de 1 mai va intra in circuitul Via Transilvanica. Sunt membru în Colinele Tansilvaniei. De asemenea am o firmă ARCHITA HUNT prin care organizez excursii de o zi cu picnic în natură la o vînătoare de trufe in pădurile din apropiere.

 1. De unde vă putem cumpăra produsele? (vă rugăm să indicați punctele de desfacere și, dacă primiți vizitatori la dumneavoastră în fermă, să ne spuneți cum vă pot găsi clienții – număr de telefon, adresă).

 Produsele le puteti cumpara pe situl Bucate din vecinatate sau direct de la sursă la nr de telefon 0762532006

Apicultor Gabriel Lapadat, Vânători, 10 km de Sighișoara

mancare locala

Sursă imagini: Unsplash

 1. Vă rugăm să ne spuneți numele dumneavoastră, al afacerii dumneavoastră și al satului în care activați.

Lapadat Gabriel Ionut, Apiculutura, sat Soard, nr. 37, com. Vanatori, jud. Mures
2. Ce fel de bunătăți produceți la ferma dumneavoastră?

Miere de albine si produse ale stupului: polen, propolis, tinctura de propolis;

 1. Este ceva aparte în felul în care produceți?

Incerc sa produc o miere de calitate prin utilizarea procedeelor traditionale de extractie, maturarea mierii in stup cat mai indelungata pentru un gust desavarsit,

-utilizez cat mai putine tratamente aplícate in stupina pentru protectia albinelor;

 1. Care este povestea din spatele afacerii? Ce v-a motivat să începeți, de câți ani munciți în domeniu, cum ați ales satul?

Este o traditie in familie de a intretine albine fiind a 3ª generatie de apicultori.

 1. Cum se desfășoară o zi de muncă normală pentru dumneavoastră?

In primul rand conditiile meteo sa fie prielnice, soara si caldura, in functie de perioada anului ma ocup de necesitatile stupului, rand pe rand fiecare stup.

 1. Care este cel mai mare vis profesional al dumneavoastră?

Sa mentin apicultura ca activitate in familie, sa dau mai departe cunostintele legate de aceasta, sa contribui la conservarea mediului prin activitati cat mai non invazive prin cresterea albinelor;

 1. Dacă ar fi să alegeți un singur motiv pentru care merită ca turiștii să vă cunoască și pe dumneavoastră atunci când vin în Transilvania, care ar fi acela? (poate fi un produs sau un serviciu din oferta dumneavoastră)

Consider ca pot prezenta unui turist lumea acestor vietati, a albinelor, modul lor de viata si cum se obtine mierea sau alte produse din stup in conditii de siguranta, pot sa prezint fluxul de obtinere a mierii si o degustare a acesteia direct din stupina.

 1. De unde vă putem cumpăra produsele?

Momentan nu mai detin produse, a fost un an foarte precar in a obtine miere, insa odata ce detin miere, aceasta este disponibila in  grupul de producatori Bucate din Vecinatate, mai livrez la domiciliu in Sighisoara si imprejurimi;

Ma puteti gasi la nr. 0746777316 si la adresa exploatatiei: Sat Soard, nr. 37, Comuna Vanatori, Judet Mures.

 

Sursă imagine copertă: Grădinile Mălâncrav

Elena Șerbănescu

Membru fondator al Asociației Casa Naturii. Îndrăgostită de Colinele Transilvaniei și de satul copilăriei ei, Laslea, pentru care face voluntariat. Preocupată mereu să creeze și să adapteze munca asociației după nevoile comunității.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns