Vară de poveste la Clubul de lectură în natură!

Pandemia de coronavirus și izolarea au însemnat pentru copiii de la școlile din satele României mai puțin acces la educație. Copiii de clasele primare au nevoie să recupereze întârzierile la învățătură, iar cea mai arzătoare problemă este cunoașterea alfabetului. Ne-am dat seama de acest lucru în perioada în care am făcut cercul digital de citire cu cei mici, în această primăvară, cât am stat în case. Vara trebuie să fie prilej de recuperare și consolidare a cunoștințelor, în pregătirea revenirii la școală în toamnă.

De aceea, vara aceasta va fi de poveste, la propriu și la figurat, pentru 50 de copii din satele Laslea, Mălâncrav, Florești, Nou Săsesc și Roandola, din județul Sibiu.

Am pregătit pentru ei un Club de lectură în natură!

Copiii vor citi săptămânal povești în compania Cinziei, trainerul nostru format în pedagogie. Planul de lectură îi va ajuta pe copii să pătrundă în lumea poveștilor și a fabulelor, să rămână cu o amintire plăcută despre vara anului 2020, după atâta timp departe de școală. Clubul îi va ajuta să își îmbunătățească citirea, vocabularul, identificarea ideilor principale ale unui text, să își exprime părerea și să își dezvolte creativitatea.

Și când vorbim despre vară de poveste și lectură în natură, nu glumim deloc! Profităm de frumusețea Colinelor Transilvaniei ca să citim afară, în curtea școlii și pe dealurile noastre faimoase pentru frumusețea lor. Procesul de alfabetizare se realizează mult mai ușor dacă elevii identifică citirea cu amintiri legate de natura înconjurătoare, cu povești și cu jocuri alături de prietenii lor. Sperăm să formăm mici amatori de lectură care să profite de e-books pe care Asociația Casa Naturii le pune la dispoziția tuturor copiilor interesați să citească încă din 2019.

Respectăm  regulile de prevenire a răspânirii virusurilor, pentru că grupele de copii sunt mici, de maxim 5 participanți o dată, iar copiii vor folosi măști și dezinfectant. Sperăm să fie și o toamnă lungă pentru că Clubul nostru este planificat să dureze mult după vacanța de vară, mai exact până în noiembrie. La sfârșitul proiectului, pregătim o surpriză pentru părinții și profesorii copiilor, care vor putea să se bucure împreună cu noi de rezultatele poveștilor de vară și de Clubul de lectură.

Proiectul ”Club de lectură în natură” este posibil printr-un grant Start ONG finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

                                             Proiect finanțat prin