Tinerii de la sat își construiesc singuri viitorul prin dezvoltare personală și orientare vocațională

În perioada noiembrie-decembrie 2022, 15 adolescenți de școală gimnazială din Seleuș, comuna Daneș, jud. Mureș participă la ateliere de auto-cunoaștere, dezvoltare personală și orientare în carieră.

Proiectul „Viitor schimbat pentru tinerii de la sat” face parte din seria de inițiative de educație și consiliere a copiilor și tinerilor din satele transilvănene care provin din medii vulnerabile și sunt expuși riscului de abandon școlar. Acești copii învață în școli care duc lipsa unui consilier și au nevoie de îndrumare pentru a depăși orizonturile satelor lor. Dacă în proiectele anterioare am făcut educație antreprenorială, gestiunea emoțiilor și orientare vocațională, lucrând atât direct cu copiii, cât și formând cadrele didactice care lucrează zi de zi cu ei, de data aceasta este momentul să îi ajutăm pe copii să își descopere potențialul.

Sub îndrumarea formatoarei noastre, specializată în dezvoltare personală și profesională, adolsecenții vor lucra la descoperirea de sine, a punctelor lor forte, la obiective profesionale și modalități de a le atinge.

Toate activitățile urmăresc scopul de a îi încuraja pe adolescenți să își descopere și să își urmeze talentele și de a îi face să conștientizeze că educația și pregătirea profesională îi vor ajuta să își îndeplinească vise care acum poate par prea îndepărtate.

Proiectul ”Viitor schimbat pentru tinerii de la sat” este posibil printr-un grant StartONG finanțat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.