Educație digitală în Transilvania rurală

Ne continuăm călătoria digitalizării educației pentru copiii din Transilvania rurală. De 2 ani am avansat pas cu pas pentru ca atât elevii, cât și copiii care nu merg la școală, să aibă acces la educație adaptată nevoilor lor, la metode digitale de învățare. Am digitalizat predarea matematicii cu ajutorul Start ONG, am reușit să intermediem o donație de 30 de calculatoare pentru laboratoarele de info din școala locală (mulțumim Ateliere fără Frontiere și Pentalog), am făcut club de lectură digitală tot cu ajutorul Start ONG.

Educație digitală în școala rurală : științe aplicate predate 3D în Transilvania

Extindem acum educația digitală la știintele aplicate. Începând cu această toamnă, cei peste 100 de copii de gimnaziu care învață la Laslea și Mălâncrav vor folosi manuale digitale, hărți interactive, animații și reprezentări 3D la mate, tehnologie, biologie și chimie. Proiectul presupune ca cel puțin 50% din orele de la clasă, adică cel puțin 5 ore pe săptămână, să se desfășoare cu ajutorul acestui soft educațional care va ajuta copiii să facă mai ușor trecerea de la concepte abstracte la aplicații concrete ale științelor aplicate.  

Transilvania rurală și educația digitală la școală cu ajutorul Asociației Casa Naturii

Punem la dispoziție toate echipamentele asociației (laptop, videoproiector, whiteboard) pentru ca orele de științe aplicate să fie digitalizate, iar, în cazul în care școala va trece în online, educația digitală va continua în Transilvania rurală.

Ne dedicăm ca de obicei atenția celor 5 sate de lângă Sighișoara: Laslea, Mălâncrav, Florești, Nou Săsesc, Roandola. În satele noastre, copiii au nevoie să conecteze exerciții la mate, lecții despre corpul uman, informații despre procese chimice, cu exemple vizuale concrete. Pachetul educațional 3D pe care îl folosim la asociație va ajuta profesorul să le stimuleze copiilor gândirea. Ne propunem ca acest proiect să continue și în 2021 și să se extindă și la celelalte materii.

Proiectul are sprijinul Școlii Gimnaziale Laslea, partenerul nostru instituțional.

Proiectul ”Educație digitală în școala rurală” este posibil printr-un grant Start ONG finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

                                             Proiect finanțat prin