viziune


O Românie rurală în care tinerii sunt motorul schimbării din comunitățile lor.

misiune

Capacităm tinerii să devină liderii satelor lor prin programe educaționale care încurajează gândirea critică, inițiativa, munca în echipă.

valori

Credem în potențialul copiilor din satele României.
Respectăm ritmul și nevoile copiilor.
Avem grijă de natură.
Promovăm toleranța și dialogul.

nu am ales noi satele
satele ne-aU ales pe noi

locurile copilăriei noastre

Suntem inspirați de amintirea bunicii noastre, tanti Lenuța,

Ne-am petrecut toate vacanțele într-unul din satele în care ne-am început activitatea, Laslea, jucând ascunsa, cățărând toți copacii de pe uliță, urcând dealul. Aici am învățat să mergem pe bicicletă, să respectăm animalele și plantele, să facem diferența între frunza de morcov și frunza de pătrunjel.

aU un potențial enorm

Satele în care activăm sunt vizitate anual de mii de turiști. Se află lângă Sighișoara, în Colinele Transilvaniei, recunoscute pentru biodiversitate și patrimoniu cultural.

Satele adăpostesc tradiții multiculturale, arhitectură săsească, meșteșuguri și ocupații autentice. Se regăsesc țesători, dogari, oieri, tâmplari, fermieri. Creșterea animalelor încă respectă ritmul așezat de la țară.

duc lipsă de oportunități de dezvoltare

Mulți săteni au emigrat în ultimii 10 ani, din motive economice. Nu există servicii publice care să orienteze tinerii în carieră sau adulții fără loc de muncă. Nu există o strategie instituțională care să se adreseze localnicilor din medii vulnerabile. Inițiativele de asociere ale micilor producători nu au avut rezultate, aceștia fiind o prezență fragmentată pe piața economică locală. Societatea nu este coagulată, iar dialogul cetățean-autorități publice este lacunar.